Deprecated: class-phpmailer.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 Deprecated: class-smtp.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/SMTP.php. The SMTP class has been moved to the wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 Horeca mag gasten die geen contactgegevens geven niet weigeren – Securatis

Horeca mag gasten die geen contactgegevens geven niet weigeren

doorSecuratis

Horeca mag gasten die geen contactgegevens geven niet weigeren

Horecagelegenheden mogen gasten die geen naam en contactgegevens willen geven niet weigeren, zo laat Koninklijke Horeca Nederland weten naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die gisterenavond door het kabinet werden aangekondigd. Vanaf 10 augustus gelden er verschillende nieuwe regels in de horeca.

Zo gaat de horeca voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering. Dit kan zowel vooraf als aan de deur. Tevens vindt er een gezondheidscheck plaats waarbij de antwoorden niet worden geregistreerd. Gasten krijgen daarnaast een vaste zitplaats toegekend. Verder zijn horecaondernemers verplicht om de naam en contactgegevens van gasten te vragen voor een eventueel bron- en contactonderzoek.

“Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek. Als gasten geen contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd”, laat Horeca Nederland weten. Ook de overheid maakte gisterenavond bekend dat horecabezoekers zelf mogen kiezen of ze hun naam en contactgegevens verstrekken. Wanneer de gast toestemming geeft om zijn gegevens te noteren zullen die voorlopig een maand moeten worden bewaard voor het bron- en contactonderzoek.

https://www.security.nl/posting/666950/Horeca+mag+gasten+die+geen+contactgegevens+geven+niet+weigeren?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator