Gemeente Leiden lekt persoonsgegevens inwoners via bijlage

doorSecuratis

Gemeente Leiden lekt persoonsgegevens inwoners via bijlage

De gemeente Leiden heeft de persoonsgegevens van meer dan 130 adressen gelekt door per ongeluk een bijlage met de privédata op de gemeentewebsite te plaatsen. Het ging om aanvraagformulieren voor onttrekkingsvergunningen die onbedoeld als bijlage in dossiers op de website waren opgenomen.

Op deze formulieren hadden inwoners die een onttrekkingsvergunning hadden aangevraagd hun gegevens ingevuld, zoals burgerservicenummers, namen, adressen, geboortedata, e-mailadressen en telefoonnummers. Doordat de formulieren als bijlage bij de vergunningsdossiers waren toegevoegd, en deze dossiers via de vergunningswebsite van de gemeente Leiden zijn op te vragen, had iedereen de persoonsgegevens kunnen downloaden.

Hoe vaak de gegevens zijn gedownload kan de gemeente niet zeggen, zo meldt de website Sleutelstad. Na ontdekking van het datalek heeft de gemeente Leiden de gegevens offline gehaald en gedupeerden geïnformeerd. In de melding adviseert de gemeente om alert te zijn op signalen van misbruik van persoonsgegevens of identiteitsfraude.

https://www.security.nl/posting/663421/Gemeente+Leiden+lekt+persoonsgegevens+inwoners+via+bijlage?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator