Politie pakt verdachte op voor kopiëren en verkopen klantcontracten

doorSecuratis

Politie pakt verdachte op voor kopiëren en verkopen klantcontracten

Door MathFox:

Door Anoniem: Het is opvallend dat de politie ingrijpt bij wat eigenlijk een civiele kwestie is, terwijl veel serieuzere misdaden blijven liggen. Met computervredebreuk valt deze man inderdaad wellicht te grazen te nemen, maar op die manier kan iedere werkgever die onterecht een mailbox van een werknemer inziet vervolgd worden.

Het gaat hier ook om bezit (en poging tot heling) van onrechtmatig verkregen gegevens. Duidelijk meer dan “even kijken op een plek waar je niet mag zijn”.
Ik verwacht dat de werkgever ook civielrechtelijk optreedt (ontslag op staande voet, schadevergoeding…)

Het gaat er meer om dat de politie niet optreedt tegen veel serieuze misdrijven, al dan niet vanwege een capaciteitstekort of omdat ze het de moeite niet waard vinden. Waar misdrijven afgewimpeld worden of de aangifte niet eens opgenomen wordt – op papier goed voor de cijfers, maar om allerlei redenen een drama – gaat men hier bij iets dat toch sterk naar een civiele kwestie riekt wel vol aan de bak.

POLITIE WEIGERT STELSELMATIG AANGIFTE OP TE NEMEN

https://www.security.nl/posting/657232/Politie+pakt+verdachte+op+voor+kopi%C3%ABren+en+verkopen+klantcontracten?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator