Slachtoffer van nepsite met mondkapjes voor 28.000 euro opgelicht

doorSecuratis

Slachtoffer van nepsite met mondkapjes voor 28.000 euro opgelicht

Een vrouw uit Hong Kong die enkele weken geleden bij een frauduleuze website mondkapjes bestelde is voor 28.000 euro opgelicht, zo laat het Openbaar Ministerie vandaag weten. De politie en het OM zijn een onderzoek naar de website en personen daarachter gestart.

De website, die in Amerika werd gehost, maakte gebruik van de naam, kenmerken, KvK-gegevens en het btw-nummer van een bedrijf uit Noord-Nederland. De officier van justitie heeft het hostingbedrijf in Amerika waar de frauduleuze website draaide gevraagd om die offline te halen en de gegevens van de website-eigenaren te delen met de recherche in Nederland.

Volgens het OM is er wereldwijd een toename van corona-gerelateerde online oplichtingspraktijken, zoals phishing naar bankgegevens. “We hebben een dubbele boodschap: pas op voor online oplichting! En voor de criminelen die zich hieraan schuldig maken: je hebt onze aandacht. Want we reageren scherp op deze schandalige oplichtingspraktijken”, aldus officier van justitie Jeroen Houwink.

https://www.security.nl/posting/649118/Slachtoffer+van+nepsite+met+mondkapjes+voor+28_000+euro+opgelicht?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator

Secured By miniOrange