EU-toezichthouder: overname Fitbit door Google privacyrisico

doorSecuratis

EU-toezichthouder: overname Fitbit door Google privacyrisico

De overname van fitnesstrackerfabrikant Fitbit door Google vormt een groot risico voor de privacy en databescherming van Europeanen, zo heeft het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB) vandaag in een verklaring bekendgemaakt.

Google liet afgelopen november weten dat het de fitnesstrackerfabrikant voor 2,1 miljard dollar wil overnemen. De overname zou dit jaar moeten worden afgerond. “In navolging van de aankondiging van Google om Fitbit te willen overnemen heeft de EDPB een verklaring aangenomen dat het mogelijk verder combineren en verzamelen van gevoelige persoonlijke data van Europeanen door een groot techbedrijf een groot risico voor de privacy en databescherming met zich kan meebrengen”, aldus de toezichthouder.

De EDPB wijst zowel Fitbit als Google op hun verplichtingen onder de AVG en dat ze een volledige assessment over de databeschermingsverplichtingen en privacygevolgen van de overname op een transparante manier uitvoeren. Zo roept de EDPB beide partijen op de mogelijke risico’s voor het recht op privacy en databescherming weg te nemen voordat de overname bij de Europese Commissie wordt gemeld.

Eerder deze week kwam forensisch softwarebedrijf Elcomsoft nog met een overzicht van welke forensische gegevens er uit een Fitbit-fitnesstracker zijn te verkrijgen en hoe dit opsporingsdiensten kan helpen bij het onderzoeken van een misdrijf.

https://www.security.nl/posting/644923/EU-toezichthouder%3A+overname+Fitbit+door+Google+privacyrisico?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator

Secured By miniOrange