Minister: loggegevens medische dossiers minimaal 5 jaar bewaard

doorSecuratis

Minister: loggegevens medische dossiers minimaal 5 jaar bewaard

Door Anoniem: Begin maar even overnieuw met een redelijk geschreven reactie met onderbouwing. Wat je nu doet is nog harder vooringenomen dus maakt geen indruk.

Het is de taktiek van de bashers negatievelingen, als dat geen indruk zou maken zouden er niet zoveel van die zombies zijn die het ongefundeerde gewoon nalopen. Je hoeft niets eens te “deep faken” voor misleiding

Je hoeft alleen hierboven maar te kijken naar het aanhalen van barbie vrijwel wekelijks in privé en gestalkt door de telegraaf wat kennelijk normaal is, maar een foute klokkenluider kan het werk op de vloer verzieken omdat hij zijn zin niet kreeg.

Even eerder een anoniem die er werkelijk van alles bij verzint data alles bewaard wordt. Er wordt veel bewaard en gedeeld, mogelijk te veel met het argument om zicht op alle kosten te hebben. Heel goed het publiek bespeeld met het probleem dat we met zijn allen ouder worden en er ooit niemand meer dood gaat.

Daarvoor nog iemand dat uitdraagt dat medische dossiers helemaal taboe zijn. Die heeft kennelijk nooit de educatie genoten hoe de medische wereld zich ontwikkeld heeft. Een gebied zonder zorg zou voor hem aan te raden zijn.

Het gaat hier maar om een enkele (of enkele) handelingen, namelijk “inzien dossier”. Je hoeft niet voor elke pil die de ziekenhuisapotheek in een potje stopt een logregel “inzien dossier wegens pillenverstrekking” toe te voegen..

Een aanname die nergens op gebaseerd dat het niet zou hoeven. Elke medicatie is inzien – bijwerken in het dossier.
Ik weet niet of je iets van de processen en ICT ooit gezien hebt en de impact doorziet.

En elke keer dat één van die 7000 mensen (doen ze lang niet allemaal!) een enkel dossier inzien levert dat één logregel op, voor één enkel dossier, niet 80000*7000 logregels per inzage.

Je bent er niet voor niets, agendering aanmelding collegiale review advies meting medicatie. Levert zo een tiental of veel meer logregels op per behandeling. die 80.000 maal 20 maal 1000 gaat hard genoeg.

Dus het punt dat toegangslogs bijhouden relatief niet heel veel tot weinig data is tenopzichte van een dossier. Dus als je dossiers 15 jaar kan bewaren, waarom is diezelfde termijn voor minder data dan ineens tien jaar teveel? Leg uit.

Het beste is het te leren uit ervaring. Als je wekelijks / dagelijks langs mag gaan kun je veel zien.
Ik raad je aan om de reden voor de ervaring buiten de persoonlijke noodzaak te houden.

Het medische dossier is opgebouwd ten behoeve van de behandeling. Het bevat over de patiënt hetgeen daarvoor nodig is en al het andere is zoveel mogelijk weggelaten. Wel diagnoses laboratorium en onderzoekuitslagen met de medicatie maar de zaal / verpleging en het vrijblijvende advies en vragen normaliter weggelaten.

https://www.security.nl/posting/633349/Minister%3A+loggegevens+medische+dossiers+minimaal+5+jaar+bewaard?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator

Secured By miniOrange