Melkert wil nieuw landelijk elektronisch patiëntendossier

doorSecuratis

Melkert wil nieuw landelijk elektronisch patiëntendossier

Wat wel weer humor is…

Wie het boek van Fortuyn nog heeft liggen, eigenlijk zijn toenmalig verkiezingsprogramma, moet het hoofdstuk over de zorg voor de lol nog een teruglezen. Laat ik het zo zeggen, in dat boek waren sterkere hoofdstukken te vinden. Waar het de zorg betrof zag de professor op korte termijn een grote rol voor de IT. Geautomatiseerde ziekenhuizen, alles via de computers en met de nieuwe techniek. Met camera’s op afstand en live overleggen met chirurgen in Houston. De beste kunstmatige gezondheids intelligentie denkbaar zou alles gaan oplossen. En natuurlijk ook enorm veel besparingen gaan opleveren! Het was het meest kinderlijke hoofdstuk uit dat boek. Om de problemen in de zorg op te zorgen gaan we gewoon de Thunderbirds bellen. Dat idee. Zorg op zijn Trumps. Ik heb het hem toen, lezende, vergeven, want hij moest natuurlijk iets over alle belangrijke onderwerpen schrijven.

Nu, 20 jaar later, zit notabene Ad Melkert, voor zijn wachtgeld, te piepen dat dat allemaal ingevoerd gaat worden.

Het heeft wel iets grappigs.

Dat het niet gaat werken, had je 20 jaar geleden al kunnen zien aankomen. Want zorg en boekhouden zijn werkelijk twee heeeeeel verschillende vakken en disciplines. Zoals de rechtsspraak ook niet te automatiseren is.

Maar goed. Na de mislukking zal Ad zijn geld wel krijgen. En die programmeur die hierboven reageerde moet zich ook geen zorgen maken, want zulke projecten mislukken doorgaans al lang voordat er iemand over garantie, laat staan after sales service gaat denken. Tegen die tijd zit jij al weer aan een nieuw project. Nieuw paspoort programmeren of zo. Met vingerscan.

Ik vind het desalniettemin wel grappig dat die Ad toen zo uit de hoogte was, en nu, blijkbaar zonder te veel boeken gelezen te hebben, pas 20 jaar later, nòg naiever uit de oude doos kruipt dan waar hij toen zo verheven boven leek te zweven.

Heb je al gedacht om het aan de Faceboek te koppelen, Adje? Dat als je in het systeem dood gaat, dat dan automatisch je Feesboek op zwart gaat, zodat je nabestaanden daar niet de dupe van zijn?

Ad voert plan Pim uit.

Ik ga even een nieuw pak incontinentiemateriaal opentrekken, als u het niet erg vindt. Die ik om heb zit vol. Vervelend als iedereen dat weet, dus ik doe dat even clandestien. Buiten mijn patientendossier om!

Het komt van het lachen. Dus zo erg is dat ook weer niet.

https://www.security.nl/posting/633356/Melkert+wil+nieuw+landelijk+elektronisch+pati%C3%ABntendossier?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator

Secured By miniOrange