Deprecated: class-phpmailer.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 Deprecated: class-smtp.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/SMTP.php. The SMTP class has been moved to the wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 Duitse overheid publiceert nieuwe eisen voor veilige browsers – Securatis

Duitse overheid publiceert nieuwe eisen voor veilige browsers

doorSecuratis

Duitse overheid publiceert nieuwe eisen voor veilige browsers

De Duitse overheid heeft een nieuwe minimale standaard gepubliceerd waar veilige browsers aan moeten voldoen. Twee jaar geleden publiceerde het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, al een eerste versie van de eisen.

De “Browser-Abgleichstabelle zum Mindeststandard des BSI für sichere Web-Browser” beschrijft verschillende eisen waaraan een veilige browser moet voldoen, zoals de ondersteuning van het tls-protocol, HTTP Strict Transport Security (HSTS), het versleuteld opslaan van wachtwoorden, ondersteuning van Content Security Policy, sandboxing en certificaatbeheer. Het BSI wil ook dat de browser zich automatisch kan updaten en tijdig gesigneerde updates ontvangt.

Tevens heeft het BSI gekeken of Mozilla Firefox 68 Extended Support Release (ESR), Google Chrome 76, Microsoft Internet Explorer 11 en Microsoft Edge 44 aan de eisen voldoen (pdf) en is er een lijst met aanbevelingen opgesteld om browsers veilig te kunnen gebruiken. Zo moet Flash standaard zijn uitgeschakeld, alsmede het synchroniseren van data met de cloud, automatisch aanvullen en de opslag van wachtwoorden door de wachtwoordmanager van de browser.

Image

https://www.security.nl/posting/625720/Duitse+overheid+publiceert+nieuwe+eisen+voor+veilige+browsers?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator