Deprecated: class-phpmailer.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 Deprecated: class-smtp.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/SMTP.php. The SMTP class has been moved to the wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 Test: 21 virusscanners voor Windows 10 vergeleken – Securatis

Test: 21 virusscanners voor Windows 10 vergeleken

doorSecuratis

Test: 21 virusscanners voor Windows 10 vergeleken

Het Duitse testlab AV-Test heeft 21 virusscanners voor Windows 10 vergeleken en maar liefst elf pakketten werden tot “Top Product” uitgeroepen, waaronder de gratis oplossingen van Avast en Microsoft. De test richtte zich op beveiligingssoftware voor eindgebruikers.

De antiviruspakketten werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 368 “zero-day” malware-exemplaren en 13.500 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test werden ontdekt.

Voor de detectie van de zero-day malware, wat in de definitie van AV-Test onbekende, nieuwe malware is, werd er een gemiddelde score van 98,9 procent gehaald. De test met de 13.500 malware-exemplaren leverde een gemiddelde detectiescore van 100 procent op. Slechts vijf scanners, Comodo, Kaspersky, Microsoft Windows Defender, Symantec en Trend Micro, scoren op beide onderdelen 100 procent. Malwarebytes en Protected.net zetten op dit onderdeel de laagste score neer.

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Negen van de twintig pakketten scoren de maximale 6 punten. Protected.net eindigt met 4 punten onderaan.

Tijdens het laatste onderdeel van de test, de bruikbaarheid, kwamen de ‘false positives’ aan bod. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Tien van de twintig pakketten halen op dit onderdeel de maximale 6 punten. PC Matic is met 3 punten hekkensluiter.

Uiteindelijk weten Kaspersky, McAfee en Symantec de maximale 18 punten te scoren, gevolgd door acht producten met 17,5 punten. Virusscanners met 17,5 of 18 punten worden door AV-Test als Top Product bestempeld. Het gaat onder andere om de gratis oplossingen van Avast en Microsoft. Microsofts Windows Defender zit daarbij standaard ingebouwd in Windows 10. Malwarebytes en Protected.net eindigen met elk 14 punten onderaan.

Image

https://www.security.nl/posting/625520/Test%3A+21+virusscanners+voor+Windows+10+vergeleken?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator