Deprecated: class-phpmailer.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 Deprecated: class-smtp.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/SMTP.php. The SMTP class has been moved to the wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 OM verdenkt Eindhovenaar van grootschalige wachtwoorddiefstal – Securatis

OM verdenkt Eindhovenaar van grootschalige wachtwoorddiefstal

doorSecuratis

OM verdenkt Eindhovenaar van grootschalige wachtwoorddiefstal

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 38-jarige man uit Eindhoven van grootschalige wachtwoorddiefstal via webshops die van een backdoor waren voorzien. De man werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. In de zaak is hoger beroep aangetekend en het Openbaar Ministerie eist opnieuw een zelfde straf.

De verdachte bood zichzelf bij bedrijven aan als websitebouwer. Voor diverse bedrijven ontwikkelde hij een webshop waar een script aan was toegevoegd waardoor hij alle gebruikersnamen en wachtwoorden van klanten van deze shops ontving. “Omdat veel mensen één inlognaam en wachtwoord gebruiken, kon hij binnendringen in de klantenaccounts van die klanten bij andere webshops. Deze accounts heeft hij gebruikt om frauduleuze bestellingen te plaatsen”, aldus het OM.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man met de onderschepte wachtwoorden ook op honderden Facebookaccounts kunnen inloggen om die vervolgens voor fraude te gebruiken. Hij deed zich daarbij voor als zijn slachtoffers. Zo las hij de privéberichten van de eigenaar van het gecompromitteerde account en zocht uit met wie het slachtoffer goed contact had.

“Vervolgens vroeg hij met diverse verhalen om geld, waarbij hij zich voordeed als de echte eigenaar van het account. Daarmee heeft hij zijn slachtoffers misleid en hun privacy op ernstige wijze geschonden”, stelt de advocaat-generaal. Op de laptop van de verdachte zijn meer dan 22.000 gebruikersnamen met bijbehorende wachtwoorden aangetroffen. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Image

https://www.security.nl/posting/625519/OM+verdenkt+Eindhovenaar+van+grootschalige+wachtwoorddiefstal?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator