Deprecated: class-phpmailer.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 Deprecated: class-smtp.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/SMTP.php. The SMTP class has been moved to the wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 4963 HagaZiekenhuis ontslaat medewerker wegens datalek – Securatis

HagaZiekenhuis ontslaat medewerker wegens datalek

doorSecuratis

HagaZiekenhuis ontslaat medewerker wegens datalek

Het Haagse HagaZiekenhuis heeft een medewerker ontslagen wegens een datalek waarbij formulieren met patiëntgegevens in een winkelwagentje werden achtergelaten. Dat heeft het ziekenhuis via de eigen website bekendgemaakt. De formulieren maakten deel uit van een dienstoverdracht.

Er stonden gegevens van negentien patiënten op, waaronder naam, geslacht, geboortedatum, opnamereden, behandelend arts, behandelbeleid en verpleegkundige aandachtspunten. De formulieren hadden na afloop van de dienst in een afgesloten papierbak of papierversnipperaar moeten worden gedaan. Naar aanleiding van het datalek werd een onderzoek ingesteld. “Uit het onderzoek is gebleken dat een van de medewerkers van Haga bij dit datalek betrokken is geweest. Het dienstverband van de desbetreffende medewerker is beëindigd”, aldus de verklaring van het ziekenhuis.

Het HagaZiekenhuis stelde eerder dat medewerkers die onzorgvuldig met patiëntgegevens omgaan in principe eerst een officiële waarschuwing van de directie krijgen. Bij herhaling volgt ontslag op staande voet. Dat wil niet zeggen dat de nu ontslagen medewerker eerder al een privacyovertreding had begaan. “Nee, zo moet je dat niet zien. Op basis van het onderzoek hebben we echter deze keuze moeten maken”, aldus een woordvoerder tegenover het AD.

https://www.security.nl/posting/625288/HagaZiekenhuis+ontslaat+medewerker+wegens+datalek?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator