Mozilla test proxy-dienst voor Firefox in Verenigde Staten

doorSecuratis

Mozilla test proxy-dienst voor Firefox in Verenigde Staten

Mozilla gaat Firefox-gebruikers een proxy-dienst aanbieden en in de Verenigde Staten is die al te testen. Firefox Private Network is een extensie voor de browser en biedt gebruikers een versleutelde verbinding naar het internet, bijvoorbeeld als ze van een openbaar wifi-netwerk gebruikmaken.

De proxy-dienst voorkomt dat het browsegedrag of persoonlijke gegevens via het wifi-netwerk kunnen lekken. Doordat het oorspronkelijke ip-adres van de gebruiker is verborgen, zou dit het ook lastiger moeten maken om de gebruiker op het web te volgen, aldus Mozilla. De servers waar Firefox Private Network gebruik van maakt worden verzorgd door internetbedrijf Cloudflare.

Op dit moment kunnen Amerikaanse Firefox-gebruikers die over een Firefox-account beschikken gratis van de proxy-dienst gebruikmaken. De specifieke vermelding dat de proxy-dienst gratis tijdens de testfase is te gebruiken suggereert dat Mozilla hier later geld voor in rekening wil brengen. Vorig jaar besloot Mozilla al om de vpn-dienst van ProtonVPN aan gebruikers aan te bieden, die hier maandelijks voor betalen. Mozilla heeft echter plannen om meer abonnementsdiensten te onderzoeken, aldus vertrekkend Mozilla-ceo Chris Beard in juni van dit jaar.

https://www.security.nl/posting/623781/Mozilla+test+proxy-dienst+voor+Firefox+in+Verenigde+Staten?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator