Ransomware kost Amerikaanse voedselbank 8.000 dollar

doorSecuratis

Ransomware kost Amerikaanse voedselbank 8.000 dollar

Een infectie door ransomware kost een Amerikaanse voedselbank naar schatting 8.000 dollar. Servers van de Auburn Food Bank, die duizenden gezinnen van voedsel voorziet, werden vorige week woensdag door ransomware getroffen. Vervolgens verspreidde de malware zich naar andere systemen.

Daardoor had de voedselbank geen toegang meer tot e-mail en bestanden, die allemaal waren versleuteld. Voor het ontsleutelen van de bestanden moest worden betaald. De directeur van de voedselbank besloot niet te betalen. In plaats daarvan werd ervoor gekozen om alles opnieuw op te bouwen. Het vervangen van de getroffen systemen gaat naar schatting 8.000 dollar kosten.

“We hebben hulp nodig om dit te betalen”, aldus directeur Debbie Christian. “Niet om het losgeld te betalen, maar om de kosten van het opnieuw opbouwen van ons systeem te betalen.” De voedselbank zoekt nu mensen die kunnen bijspringen. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om personen die kunnen helpen met het opnieuw maken van formulieren in Word en Excel, zo meldt de Auburn Examiner.

https://www.security.nl/posting/612519/Ransomware+kost+Amerikaanse+voedselbank+8_000+dollar?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator