Ziggo hoeft gegevens illegale downloaders niet af te staan

doorSecuratis

Ziggo hoeft gegevens illegale downloaders niet af te staan

Mooi vonnis. De rechter heeft zich blijkbaar goed kunnen verdiepen in de materie. Wat anderen weer in staat stelt om op de motivatie van dit vonnis terug te kunnen grijpen. Het heeft de rechtbank weer wat wijzer gemaakt.

De vervolgvraag is ook interessant. Kun je en mag je iemand een kopie van zijn pas vagen als die je wifi password vraagt om even wat dingetjes op internet te doen bijvoorbeeld. En hoe zit het met open wifi zonder password? Of semi open, waar er een firma enkel je email en andere persoonsgegevens wil hebben, waarna je er gratis op mag en alles kunt doen wat je wilt. Ook downloaden. Moet zo een firma ook gaan controleren of die opgegeven gegevens kloppen?

Dan is er nog een schade kwestie (auteursrecht van de klager, op zich terecht), maar is die ook bereid om te betalen voor extra maatregelen en administratie om zijn auteursrecht te bewaken? Want zelf ben ik dan nog prima in staat om tot op de arp pakketjes vast te leggen wat er over mijn router fietst, en een boekhouding van gebruikers bij te houden. Maar daar gaat wel tijd=geld in zitten. Plus dat met de AVG, àls ik die vastleggingen al zou hebben, ik die absoluut nietaan een private partij kan overleggen. En als die een rechter dat wil laten afdwingen, wat tijd kost, ik dus ook alle tijd heb om op delete te klikken. Technische storing. Of gewoon een beetje dom geweest. Dat kan en mag ook altijd nog.

De schadeclaim is ook belachelijk hoog. En commercieel dom. Als ik een in de zaal opgenonen film download. Scheef opgenomen.Er naast zit steeds imand te hoesten en elke 10 minuten loopt er iemand met een zwakke bllaas door het beeld. Ondertitels in het Russisch. Of Hindi. Wat is dat waard? Of kijk ik er enkel naar om te zien of ik het de moeite vind om toch eens een kaartje te kopen? Is het gratis promo voor de auteursrechthebbende?

Kan de filmindustrie niet zelf eens met een plan komen? Ouwe films voor een euro? Een muntje geven mensen veel gemakkelijker uit dan een biljet van 150 euro. En veel muntjes tikken veel harder aan dan een paar biljetten. Waar je dan nog brieven en virderingen voor moet sturen. Advocaten inhuren en op rechszaken wachten. Gewoon elke film ouder dan twee jaar voor een euro verkopen. Dat kan echt een goudmijn zijn voor de filmindustrie (ik spreek uit ervaring). Maar helaas, ze zijn te hebberig. Altijd al geweest.

https://www.security.nl/posting/597131/Ziggo+hoeft+gegevens+illegale+downloaders+niet+af+te+staan?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator