Nest waarschuwt gebruikers voor hergebruikte wachtwoorden

doorSecuratis

Nest waarschuwt gebruikers voor hergebruikte wachtwoorden

De afgelopen weken zijn er meerdere verhalen in de media verschenen over gebruikers van een Nest-camera die via de camera in hun eigen huis werden bespioneerd en toegesproken. De systemen van Nest zijn niet gecompromitteerd, aldus Nest-topman Rishi Chandra in een e-mail aan klanten.

Volgens Chandra lopen gebruikers risico als ze hun wachtwoord hergebruiken. Meerdere incidenten met gekaapte Nest-camera’s waren toe te schrijven aan het gebruik van hergebruikte wachtwoorden. Gebruikers krijgen dan ook het advies om een uniek wachtwoord in te stellen. Voor extra beveiliging adviseert Chandra het gebruik van tweefactorauthenticatie.

In de e-mail laat de Nest-topman verder weten dat Nest actief naar datalekken zoekt. In het geval er gecompromitteerde Nest-accounts worden gevonden, wordt de gebruiker gewaarschuwd en zijn account tijdelijk geblokkeerd. Ook voorkomt Nest het gebruik van wachtwoorden die op lijsten met bekende, gecompromitteerde wachtwoorden voorkomen.

https://www.security.nl/posting/597130/Nest+waarschuwt+gebruikers+voor+hergebruikte+wachtwoorden?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator