E-mailaccounts vooraanstaande officials Republikeinse partijcomité gehackt

doorSecuratis

E-mailaccounts vooraanstaande officials Republikeinse partijcomité gehackt

Tijdens de campagne voor de tussentijdse verkiezingen in de VS zijn vier e-mailaccounts van vooraanstaande officials van het Republikeinse partijcomité voor het Congres (NCCR) gehackt. Dat heeft de site Politico.com deze week onthuld. De NCCR selecteert kandidaten binnen de Republikeinse partij voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Volgens bronnen binnen de partij zijn de e-mailaccounts gedurende meerdere maanden in de gaten gehouden.

De inbraak werd in april gedetecteerd door een externe leverancier, die de NCCR en hun cybersecurityspecialist op de hoogte bracht. Er werd een intern onderzoek ingesteld en ook werd de FBI op de hoogte gebracht van het incident, verklaren de functionarissen, die anoniem willen blijven.

Veel leden van de Republikeinse vertegenwoordiging van het Huis van Afgevaardigden waren tot deze week niet op de hoogte van de hack, stelt Politico. De Republikeinse partij zou het een en ander stilgehouden hebben omdat het zelf een onderzoek was gestart. Bovendien werd er gevreesd dat het onthullen van de hack de poging om de dader te vinden in gevaar zou brengen.

Het is nog niet bekend wie verantwoordelijk is voor de hack of hoelang de hackers daadwerkelijk al toegang hadden tot de vier mailaccounts.

https://www.security.nl/posting/589840/E-mailaccounts+vooraanstaande+officials+Republikeinse+partijcomit%C3%A9+gehackt?channel=rss

Over de auteur

Securatis administrator